ua en ru

У Грузії протестувальники висунули ультиматум владі

У Грузії протестувальники висунули ультиматум владі Фото: протести у Тбілісі (t.me / nlevshitstelegram)

Протестувальники обіцяють почати мирну ходу через всю країну

У Грузії протестувальники висунули ультиматум владі під час протесту під парламентом у Тбілісі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sputnik Грузія.

Як повідомляється, під час протесту під будівлею грузинського парламенту протестувальники заявили, що дають 3 години для оголошення про відставку міністра внутрішніх справ Георгія Гахарія.

Зазначається, що в разі невиконання владою умов протестувальники обіцяють почати мирну ходу з західного міста Зугдіді до столиці Тбілісі.

"Ми даємо три години міністру внутрішніх справ Георгію Гахарія, щоб він покинув свою посаду або ми почнемо мирну ходу з Західної Грузії з Зугдіді, щоб зібратися тут з більшими силами, і з чистими руками прибрати цю владу", - виголосив один з демонстрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ввечері 21 червня у грузинському Тбілісі поновилися акції протесту. Тисячі протестувальників зібралися під будівлею парламенту з вимогою відставки глави МВС Георгія Гахарія та оголошення про позачергові парламентські вибори.

РБК-Україна писало, що спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе сьогодні, 21 червня, подав у відставку через протести в Тбілісі. Відставки спікера вимагали опозиція і демонстранти.

Крім того, в ході протестів у Тбілісі поліція арештувала 305 демонстрантів. У МВС заявили, що протестувальники були заарештовані за "різні правопорушення".