ua en ru

У МВС готуються до запуску служби екстреної допомоги "112" найближчим часом

У МВС готуються до запуску служби екстреної допомоги "112" найближчим часом Фото: Тетяна Ковальчук (mvs.gov.ua)

У МВС заявили, що для запуску служби "112" потрібна консолідація всіх служб

У Міністерстві внутрішніх справ України готуються до запуску служби екстреної допомоги "112" найближчим часом. Про це повідомила заступник глави МВС Тетяна Ковальчук в інтерв'ю "112 Україна".

"Щоб створити безпечне середовище, необхідна консолідація не тільки Нацполіціїї, але й громадськості і місцевих органів влади. Зокрема, ми говоримо і про службу "112". Це загальноєвропейська частина служби екстреної допомоги, яка працює за єдиним номером...Цей проект не ілюзорний: він стає дієвим, і зараз ми готуємося до того, щоб найближчим часом його запустити", - повідомила Ковальчук.

За словами Ковальчук служба "112" - це комплексний проект, для запуску якого потрібна консолідація всіх служб (комунальних служб, МОЗ, поліції, ДСНС).

"Це дуже амбітний проект. І якщо раніше за нього відповідала ДСНС (МНС), то сьогодні саме МВС займається цим процесом. Ми повинні не тільки розвивати систему прийняття екстрених викликів, але й надавати психологічну та консультаційну допомогу. Для цього нам потрібна розвинена технічна база, матеріальне оснащення і навички тих співробітників, які будуть надавати консультації та реагувати на ці виклики", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні планують ввести єдину службу екстреної допомоги "112". Створення такої служби передбачено схваленою на засіданні Кабінету міністрів України Стратегією розвитку системи Міністерства внутрішніх справ до 2020 року.