ua en ru

У МВС Франції прокоментували події в Марселі під час Євро-2016

У МВС Франції прокоментували події в Марселі під час Євро-2016 Фото: серед учасників інцидентів в Марселі було безліч нових хуліганів

Французькі правоохоронці вважають, що це не провал поліції, а провал світового футболу

Інциденти в Марселі під час проведення чемпіонату Європи з футболу не є провалом поліції, це провал світового футболу. Про це повідомляє ТААС з посиланням на офіційного представника Міністерства внутрішніх справ Франції П'єр-Анрі Бранде.

"Події в Марселі не є провалом дій поліції - це провал світового футболу, що страждає від вчинків частини своїх уболівальників. Тому що в останні три десятиліття всі великі футбольні чемпіонати, в тому числі і Чемпіонат Європи 2012, супроводжуються бійками між уболівальниками різних команд", - заявив Бранде.


За його словами, французька сторона прийняла ряд заходів для забезпечення безпеки на Євро-2016, у тому числі був створений міжнародний поліцейський центр, відмовлено у відкритті віз 3 тис. чоловік.

Однак, як показують події в Марселі, в поліцейські списки підозрілих осіб не було внесено імена діючих в інцидентах хуліганів.

"Надалі слід проаналізувати, які кроки слід зробити на європейському рівні для вироблення єдиних регламентуючих заходів та підвищення ефективності дій у боротьбі з футбольним хуліганством", - зазначив представник МВС Франції.

Зараз поліція Франції ідентифікує учасників заворушень на основі наявних матеріалів відеозйомок.

В даний час затримано лише 8 хуліганів.

Як повідомляє Бранде, надалі учасникам заворушень заборонять відвідувати фан-зони. Крім того, в Марселі припускають заборону на продаж спиртних напоїв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що число постраждалих в результаті заворушень на Євро-2016 зросла до 31 людини.