ua en ru

МВС та експерти ЄС розробляють стратегію діяльності української поліції

МВС та експерти ЄС розробляють стратегію діяльності української поліції Фото: ілюстративне фото (flickr.com/national.police UA)

Національна поліція готує новий підрозділ спеціального призначення

Міністерство внутрішніх справ та Консультативна місія Євросоюзу розробляють стратегію діяльності української поліції. Про це на брифінгу повідомив глава місії Кястутіс Ланчінскас, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз спільно з Міністерством внутрішніх справ працюємо над стратегічним планом поліції, тому що досі стратегічне планування було тільки на формальному рівні, а ми хочемо допомогти поєднати планування і реальну діяльність, щоб ваші інституції вміли рахувати витрати і планувати їх, і тому подібне", - заявив Ланчінскас.

При цьому, як повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, українське силове відомство спільно з європейськими фахівцями готує підрозділ поліції спеціального призначення.

"Зараз ми вже з консультативною місією ЄС, з експертами з європейських країн безпосередньо зі Швеції та Данії готуємо поліцейський підрозділ спецпризначення для забезпечення публічної безпеки під час масових заходів", - сказав він.

За його словами, вже підготовлено близько 70 поліцейських, навчених за новою методикою.

"Також готуються фахівці та тренери з підготовки особового складу по запобіганню насильства в сім'ї. У кожному регіоні є такі фахівці та тренери, які працюють з ювенальною превенцією. На 2018-2019 у нас дуже багато проектів, зокрема, створення підрозділів детективів і так далі", - додав Фацевич.

Він також повідомив, що діалогова поліція, діяльність якої спрямована на мінімізацію демонстрації сили, показує ефективні результати роботи.

"Зараз у нас вже створено більше 11 підрозділів діалогової поліції по всій країні. Найбільший таке підрозділ працює в Києві. Ця поліція вже за цей рік показала свою ефективність", - додав Фацевич.

Нагадаємо, раніше в консультативній місії ЄС закликали генпрокурора Юрія Луценка прискорити запуск Держбюро розслідувань.