ua en ru

У консультативній місії ЄС закликали Луценка пришвидшити запуск ДБР

У консультативній місії ЄС закликали Луценка пришвидшити запуск ДБР

ДБР має почати роботу для належного рівня процесуальних розслідувань

Голова Консультативної місії Євросоюзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні Кястутіс Ланчінскас під час зустрічі із генеральним прокурором України Юрієм Луценком наголосив на прискоренні запуску роботи Державного бюро розслідувань (ДБР). Про це повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Учасники зустрічі обговорили створення у Генеральній прокуратурі України підрозділу процесуального керівництва у провадженнях слідчих Державного бюро розслідувань, зокрема наголошено на необхідності якнайшвидшого початку роботи ДБР та готовності забезпечити належний рівень процесуального керівництва у провадженнях відповідної категорії", - зазначив Лисенко.

Ланчінскас також поінформував, що вже у травні буде проведено незалежний міжнародний ІТ-аудит функціонування Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших електронних систем правоохоронних та судових органів.

Сторони також підбили проміжні підсумки імплементації Дорожньої карти з реформування органів прокуратури України, яка була затверджена наприкінці вересня минулого року. Зокрема, Луценко презентував 24 пріоритетні напрямки прокуратури.

"Серед них, зокрема, аналіз та підготовка змін до законодавства, спрямованих на підвищення незалежності прокурорів, удосконалення процедури призначення генерального прокурора, проведення перевірок", - йдеться у повідомленні.

У п’ятницю, 27 квітня 2018 року, відбулася зустріч Генерального прокурора України Юрія Луценка з Головою Консультативної...

Опубліковано Андрієм Лисенком 28 квітня 2018 р.

Нагадаємо, нещодавно директор Державного бюро розслідувань Роман Труба затвердив склад ради громадського контролю при бюро.