ua en ru

МВС допитало майже 270 осіб в рамках розслідування вибуху на нафтобазі "БРСМ-Нафта"

МВС допитало майже 270 осіб в рамках розслідування вибуху на нафтобазі "БРСМ-Нафта" Фото: пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта"

Інженера та заступника директора нафтобази було повідомлено про підозру

Слідчі допитали 268 осіб в рамках розслідування вибуху на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

"Слідчими допитано 268 осіб з числа працівників нафтобази, медичних працівників, пожежників, а також представників контролюючих інстанцій. Вже проведено 15 обшуків за місцем проживання підозрюваних - посадових осіб ТОВ, а також у контролюючих організаціях. Крім того, призначені 35 експертиз, зокрема, судово-медичні, електротехнічна, пожежно-технічна і вибухотехнічна, інженерно-екологічна, будівельно-технічна тощо. В даний час 16 експертиз вже виконані", - йдеться в повідомленні.

Під час перевірки діяльності нафтобази, правоохоронці отримали дані стосовно того, що діяльність по зберіганню та реалізації пально-мастильних матеріалів здійснювали три товариства з обмеженою відповідальністю, один з яких - власник бази, а ще два є орендарями.

На підставі спочатку зібраних матеріалів розслідування інженера та заступника директора нафтобази було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Дії посадових осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 273 (Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України. Печерський районний суд міста Києва обрав стосовно працівників нафтобази запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

У головне слідче управління МВС України надійшло 9 заяв від осіб про притягнення до кримінального провадження в якості потерпілих.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі під Києвом сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Головною причиною значного збитку внаслідок пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафти" під Києвом є зволікання з викликом пожежних ДСНС.