ua en ru

У МВС назвали головну причину збитку внаслідок пожежі на нафтобазі під Києвом

У МВС назвали головну причину збитку внаслідок пожежі на нафтобазі під Києвом Фото: про пожежу на нафтобазі в ДСНС повідомили через півтори години

Про подію пожежників повідомили через 1,5 години

Головною причиною значного збитку внаслідок пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафти" під Києвом є зволікання з викликом пожежних ДСНС. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Саме зволікання при виклику пожежних на нафтобазу під Києвом призвело до настільки значного збитку...Керівництво нафтобази, побоюючись, що пожежники і міліціонери знайдуть їх незаконні операції, не повідомляли про пожежу протягом перших півтора годин. Саме тому пожежа змогла стати настільки масштабною, що в ході її гасіння загинули п'ять осіб. Всього постраждало 12 осіб", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в результаті пожежі державі завдано збитки у розмірі 1,2 млрд гривень.

"Розслідування всіх цих кримінальних справ (зловживання керівництва нафтобази, порушення правил безпеки і експлуатації, - ред.) взято мною на особистий контроль", - заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Нагадаємо, ДержСЕС звернулася до ВООЗ для аналізу ризиків на навколишнє середовище після пожежі на нафтобазі під Києвом.