ua en ru

МВС: До 1 жовтня ветеринари мають отримати дозвіл на роботу з кетаміном

Українські ветеринари повинні до 1 жовтня зібрати необхідні документи й звернутися до Комітету з контролю наркотичних засобів за дозволом на роботу з таким медичним препаратом, як кетамін. Про це заявила на прес-конференції 12 квітня заступник начальника управління департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків Міністерства внутрішніх справ України Олена Коваль, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Крім того, О.Коваль зазначила, що 30 вересня спливає відтермінування дії постанови про включення кетаміну до переліку препаратів, що потребують особливого контролю як наркотичні, а на сьогоднішній день лише 3 суб'єкти підприємництва в галузі ветеринарії оформили дозвіл на використання кетаміну. Також О.Коваль розповіла, що до прийняття готується законопроект, який дозволить фізичним особам, котрі займаються підприємництвом у галузі ветеринарії, отримувати дозвіл на роботу з цим препаратом як наркотичним, оскільки на сьогодні з наркотичними ліками мають право працювати лише юридичні особи.

О.Коваль закликала ветеринарів не зволікати з отриманням необхідних документів, оскільки з 1 жовтня міліція змушена буде задіювати санкції до тих ветеринарів, які працюватимуть з кетаміном без відповідного дозволу. Вона додала, що відповідальність за таке порушення може починатися штрафом від 8,5 тис. грн і закінчуватися трьома роками позбавлення волі.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України відтермінував дію постанови про включення кетаміну до переліку наркотичних медпрепаратів після акцій протесту лікарів-ветеринарів.