ua en ru

МВС: Аварія у Марганці сталася за сукупності низки факторів

В Міністерстві внутрішніх справ впевнені, що зіткнення рейсового автобусу із потягом на залізничному переїзді у Марганці (Дніпропетровська область) сталася за сукупності низки факторів. Про це, коментуючи хід слідства, заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами заступника міністра, у слідства є інформація про те, що водій автобусу мав вади зору: "Він мав би носити лінзи або окуляри".
Також В.Фаринник додав, що водій досить давно проходив медичний огляд. Окрім того, заступник міністра заявив, що аварія стала наслідком також і людського фактору: водій не очікував, що в той момент, коли він перетинав переїзд, на рейках з'явиться ще один потяг. Окрім того, слідством встановлено, що ліве бокове скло кабіни водія автобусу було затамовано понад дозволену норму і його світлопропускна здатність складала 2,14%.
Також у слідства не знайшла підтвердження версія про приналежність водія то деструктивних сект.
Нагадаємо, 12 жовтня в м. Марганець Дніпропетровської обл. сталося зіткнення на залізничному переїзді автобуса з локомотивом, внаслідок чого загинуло 45 людей.