ua en ru

У МВС анонсували впровадження системи фото- та відеофіксації порушень ПДР найближчим часом

У МВС анонсували впровадження системи фото- та відеофіксації порушень ПДР найближчим часом Фото: Владислав Криклій (mvs.gov.ua)

Впровадити відповідну систему в МВС планують вже у 2018 році

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) анонсували впровадження системи фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього рух (ПДР) найближчим часом. Про це заявив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначив Криклій, впровадити відповідну систему планується вже найближчим часом - після ухвалення всіх необхідних документів.

"Сьогодні ми ретельно вибудовуємо всю нормативно-законодавчу базу...Ось дорожня карта, в якій близько 20 документів, - закони, постанови, накази, що мають бути ухвалені, щоб система працювала правильно. Перед нами стоїть амбітна мета запровадити систему вже цього року. Зокрема, прем’єр-міністр та міністр МВС на координаційній нараді з безпеки дорожнього руху ставили таке завдання", - зазначив він.

Як передбачається, за кожне порушення планується встановити як грошовий штраф, так і накопичення балів, після певної кількості яких передбачене тимчасове позбавлення прав.

Крім того, планується, що кожне місто за погодженням з поліцією в місцях концентрації аварій зможе самостійно встановлювати та обслуговувати камери відеоспостереження.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабінет міністрів України направив до Верховної ради законопроект про посилення відповідальності за порушення ПДР.

Додамо, сьогодні в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів.