ua en ru

Муженка допитали у справі про збитий під Луганськом Іл-76

Муженка допитали у справі про збитий під Луганськом Іл-76 Фото: начальник Генштабу Віктор Муженко дав свідчення про збитий на Донбасі Іл-76

На думку начальника Генштабу, операція з доставки військових була спланована кваліфіковано

Начальника Генерального штабу Віктора Муженка допитали у справі про збитий бойовиками 14 червня 2014 року український військово-транспортний Іл-76, що заходив на посадку у луганському аеропорту. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Тоді загинули 49 українських військовослужбовців.

На лаві підсудних зараз перебуває генерал Генштабу Віктор Назаров, який своєї провини не визнає.


Муженко дав свідчення у справі у режимі відеоконференції, він заявив, що аеропорт не перебував у класичному оточенні, а тому міг приймати літаки.

"Я вважаю, що операцію планували достатньо кваліфіковано. До операції були долучені і відповідні структури - і командування повітряних сил, і командування сухопутних військ", - сказав він.

Водночас командир іншого екіпажу, що тієї ночі вилітав до Луганська, Дмитро Мимріков, повідомив, що перед вильотом було відомо, що бойовики створили зону ураження, але команда летіти все одно надійшла.

"Ми вже знали інформацію, що там є велике скупчення сепаратистів і техніки, тому було рекомендовано наводчикам виконати захід південніше від російського кордону, із заходу на схід, використовуючи посадкову смугу", - розповів він.

Повідомляється, що наступні засідання відбуватимуться у закритому режимі через секретність досліджуваних матеріалів.

Нагадаємо, заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктор Назаров підозрюється у службовій недбалості, що призвела до катастрофи літака Іл-76 на Донбасі.