ua en ru

Чоловіка, який розтрощив автівки біля Солом'янського суду, заарештовано на два місяці

Чоловіка, який розтрощив автівки біля Солом'янського суду, заарештовано на два місяці Фото: Солом’янський суд (flickr.com/nab_ukr)

Суд призначив Анатолію Мазуру цілодобовий домашній арешт

Солом’янський районний суд Києва пізно ввечері у суботу, 17 лютого, обрав запобіжний захід одеситу Анатолію Мазуру, який напередодні розтрощив сокирою авто біля цього суду, у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суд уточнив, що Мазур має перебувати під цілодобовим домашнім арештом протягом двох місяців, не має права залишати місце проживання та повинен здати закордонний паспорт і носити електронний засіб контролю.

Сторона захисту просила суд не брати затриманого під варту, а застосувати до нього пом’якшувальний запобіжний захід, зокрема домашній арешт чи взяття на особисту поруку.

Так, народні депутати Ігор Луценко та Єгор Соболєв, а також помічник народного депутата Андрія Левуса заявили про готовність взяти Анатолія Мазура на поруки.

Прокурор наполягав, щоб затриманого взяли під варту на два місяці без альтернативи внесення застави.

Сам Мазур у зверненні до суду заявив, що готовий відшкодувати збитки через свої дії та просив застосувати щодо нього полегшений запобіжний захід, через те, що має малолітню дитину, хвору матір і сестру, яка нещодавно народила.

Видання також зазначає, що захист підсудного заявляв про відвід судді, мотивуючи це тим, що справа не може розглядатися в суді, автомобілі працівників якого були пошкоджені, однак суд не задовольнив це клопотання.

Нагадаємо, 16 лютого Анатолій Мазур сокирою розбив десять автомобілів на території Солом'янського районного суду Києва.

"Невідомий сьогодні в обід забіг у двір суду з сокирою і почав трощити, рухаючись проти годинникової стрілки, машини, які стояли там. Від вибитих шибок до пробитих капотів", - повідомила суддя Вікторія Кицюк.