ua en ru

Чоловіка, який намагався з ножем проникнути на Ейфелеву вежу, відправили до психлікарні

Чоловіка, який намагався з ножем проникнути на Ейфелеву вежу, відправили до психлікарні Фото: поліція Франції (flickr/Police Nationale)

Було встановлено, що у чоловіка серйозні психічні розлади

У Франції чоловіка, який намагався проникнути з ножем до Ейфелевої вежі у Парижі, звільнили з-під варти і відправили до психіатричної лікарні. Про це передає Franceinfo, посилаючись на прокуратуру Парижа.

Вказано, що за результатами психіатричної експертизи було встановлено, що у чоловіка серйозні психічні розлади, і його було вирішено повернути до лікарні, де він раніше знаходився під наглядом.

Нагадаємо, раніше джерела, близькі до слідства заявляли, що озброєний ножем чоловік, який намагався проникнути на Ейфелеву вежу в Парижі (Франція), виявився пов'язаним з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Повідомлялося, що при спробі проникнути на вежу чоловік викрикував фразу "Аллах Акбар". За інформацією джерел видання, чоловік зізнався, що планував напад. При цьому вказівки до скоєння теракту він отримав від свого куратора з терористичного угрупування.

Інцидент стався ввечері в суботу, 5 серпня 2017 року. Чоловіка з ножем затримала охорона вежі. Відвідувачі вежі були евакуйовані, а доступ на неї закрився раніше графіка. В результаті події ніхто не постраждав.