ua en ru

У Франції встановили зв'язок з ІД чоловіка, який намагався проникнути на Ейфелеву вежу

У Франції встановили зв'язок з ІД чоловіка, який намагався проникнути на Ейфелеву вежу Фото: французька поліція (flickr / Police Nationale)

Чоловік зізнався, що планував напад

Озброєний ножем чоловік, який намагався проникнути на Ейфелеву вежу в Парижі (Франція), виявився пов'язаний із терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Про це з посиланням на джерела, близькі до слідства, повідомляє видання Le Parisien.

Зазначено, що під час спроби проникнути на вежу чоловік вигукував фразу "Аллах Акбар". За інформацією джерел видання, чоловік зізнався, що планував напад. При цьому вказівки до скоєння теракту він отримав від свого куратора з терористичного угруповання.

Як повідомляється, інцидент стався ввечері в суботу, 5 серпня 2017 року. Чоловіка з ножем затримала охорона вежі. Відвідувачі вежі були евакуйовані, а доступ на неї закрився раніше графіку. В результаті події ніхто не постраждав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Парижі затримано чоловіка, який із ножем намагався проникнути на Ейфелеву вежу. Зокрема зазначалося, що чоловік діяв один і був "швидко знешкоджений і заарештований".