ua en ru

Мусій повідомив про розкриття корупційних схем в регулюючих органах фармгалузі

Чиновники з Держслужби з лікарських засобів, що встановила при уряді Азарова монопольний контроль над обігом медикаментів в Україні, регулярно привласнювали більше 2 млрд грн на рік хабарами і поборами. Про це сьогодні, 17 квітня, повідомив міністр охорони здоров'я Олег Мусій та представник Антикорупційного бюро Володимир Кочетков-Сукач на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Кочетков заявив, що громадська організація "Медичний контроль" виявила яскравий приклад незаконного збагачення керівника Держлікслужби україни Олексія Соловйова: виручка фармпідприємства, що належить його батькові, за час роботи сина у сфері контролю фармпрепаратів, зросла на 77%.

Підсумкова корупційна складова, за словами Олега Мусія, становить не менше 5% вартості ліків в Україні. "Автором корупційних схем є голова Держлікслужби Олексій Соловйов та його заступники (Інна Демченко, Андрій Захараш).

Отримані гроші йшли Миколі Азарову, з родиною якого тісно пов'язаний Олексій Соловйов", - підкреслив Мусій.

За словами міністра охорони здоров'я, нинішня активізація Олексія Азарова (народний депутат Партії регіонів, син Миколи Азарова, пройшов у Раду по округу з центром в р. Слов'янську) може бути пов'язана з підживленням, отриманим від Олексія Соловйова.

"Корупційні доходи у 7 млн грн в місяць годують сепаратистів і терористів", - підкреслив представник Антикорупційного бюро України.

"На засіданні Кабміну, яке відбулося вчора, Арсеній Яценюк чітко озвучив позицію: ми будемо шукати всі законні шляхи до усунення Олексія Соловйова з посади голови Держлікслужби", - зазначив міністр охорони здоров'я.

Однак, за словами Мусія, звільнити Олексія Соловйова з посади не так просто: згідно з законом про держслужбу, він може піти або за власним бажанням, або в результаті порушення кримінальної справи.