ua en ru

ТСК з розслідування подій у Мукачево не отримала розширення повноважень від ВРУ

ТСК з розслідування подій у Мукачево не отримала розширення повноважень від ВРУ Фото: перестрілка в Мукачево

В Раді доповіли про розслідування липневих подій у Мукачево

В Верховній Раді України заслухали сьогодні звіт Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області. Повідомляє кореспондент РБК-Україна.


Доповідав голова ТСК з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області Микола Паламарчук.

Депутатам був запропонований до розгляду проект постанови №3135 "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області" від 17 вересня 2015 року.

Депутати задали голові ТСК ряд питань.

"Народний депутат Балога не надавав свідчень. Тим більше не співпрацював з комісією для того, щоб визначити всі обставини, які відбулися 11-го числа поточного року в місті Мукачево",- повідомив Паламарчук з трибуни парламенту.

Голова ТСК аргументовано довів, що Конфлікт в Мукачево 11 липня був спровокований правоохоронними органами.

Також він наголосив, що ТСК не наділена повноваженнями, щоби "одним реченням назвати винних" і затвердження даного проекту постанови саме і необхідне для того, аби ТСК могла дієвіше впливати на хід кримінального провадження. Але депутати так і не провели голосування по проекту цієї постанови та завершили ранкове засідання і пленарний тиждень.

Нагадаємо, в Мукачеві 11 липня 2015 року відбулася перестрілка між представниками "Правого сектора" і людьми з оточення нардепа Михайла Ланьо. В результаті збройного зіткнення були поранені і загиблі.

Пізніше Президент України Петро Порошенко висловив невдоволення роботою правоохоронців у Мукачево Закарпатської області.