ua en ru

МСЛ спростував причетність до російського капіталу

МСЛ спростував причетність до російського капіталу Фото - з відкритих джерел

Лотерейний оператор спростовує всі звинувачення у фінансуванні тероризму

Оператор державних лотерей МСЛ у зв'язку з черговою хвилею інформаційної атаки на компанію спростував причетність до російського капіталу і спростовує всі звинувачення у фінансуванні тероризму. Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби оператора, передає Інтерфакс.

Як наголошується, цю інформацію підтверджує Служба безпеки України, яка підтвердила безпідставність санкцій проти МСЛ після проведення розслідування у кримінальній справі №22015101110000228. Виходячи з постанови про закриття даного провадження, до такого висновку в СБУ прийшли не тільки на підставі власного розслідування, але і за допомогою даних, отриманих від Інтерполу, Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби України та Державної служби фінансового моніторингу України.

За інформацією компанії МСЛ, СБУ повідомила, що відправила в РНБОУ лист з пропозицією про виключення компанії з санкційного списку у зв'язку з відсутністю підстав для санкцій.

Крім того, МСЛ повідомляє, що в період 2012-2017 рр. компанія сплатила до бюджету України 1 млрд гривень податків і зборів та 36 млн гривень у вигляді військового збору. Виплати в бюджет України здійснювалися, в тому числі, і в період дії санкцій 2015-2017 роках, повідомили в компанії.

Також оператор відзначає, що діяльність компанії законна, оскільки відповідно до ст. 15.2 закону України "Про державні лотереї в Україні", раніше видані ліцензії продовжують діяти до моменту прийняття нових нормативно-правових актів, які регулюють умови видачі нових ліцензій.