ua en ru

В МСЛ звинуватили представників громадських організацій у розбійному нападі на компанію

В ніч з 2 на 3 грудня на вул. Ревуцького та Харківському шосе в Києві представники "Громадської варти" і громадської організації "Майдан" скоїли розбійний напад на приміщення, орендоване національним оператором лотерей ТОВ "МСЛ" ("Лото Забава", "Швидкі Гроші", "Хто Там" та інші). Про це повідомив юрист компанії МСЛ В'ячеслав Пилипчук.

Зокрема, за його словами, "вночі близько 50 осіб у балаклаві увірвалися у приміщення оператора національних лотерей за адресою Харківське шосе, 150, після чого частина "тітушок" рушила в приміщення лотереї на вул. Ревуцького, 12/1, де розбили всі відеокамери, зламали касу і вилучили з неї суму понад 30 000 гривень".

За словами співробітників ТОВ "МСЛ", їм погрожували і вимагали гроші за послуги "даху". Пилипчук стверджує, що "коли керівництво компанії пояснило людям у балаклаві, що підприємство працює абсолютно легально, сплачує всі податки і більше нікому ні за що платити не буде, ті стали погрожувати".

"Я спробувала чинити опір, наскільки це було в моїх силах, пригрозила, що напишу на них заяву в міліцію, але чоловік, який сказав, що він Олександр Ільницький, керівник ГО "Майдан", дуже грубо відповів мені, що якщо я на нього напишу заяву, то він мені битою голову розіб'є", - розповіла консультант-розповсюджувач лотерей Олена Чімпоешу.

За даними юриста, крім представників ГО "Майдан" і "Громадської варти", до місця події прибули 5 машин поліції, яких викликали працівники "МСЛ". Однак, як зазначив Пилипчук, звільняти співробітників компанії не стали, а просто забрали обладнання підприємства, за їхніми власними словами, "на збереження".

"Якщо не віддасте по-доброму, вони всю техніку вам просто розіб'ють", - процитував юрист поліцейських.

"На питання співробітників компанії "МСЛ" - "Ви ж поліція, ми підприємство, що працює в рамках закону, ось всі ліцензії та документи. Чому ці люди в балаклаві і що значить "вони всю техніку вам просто розіб'ють"? Нехай вони повернуть наші гроші з каси і знімуть балаклави (це заборонено законом)!" На що від співробітників поліції отримали відповідь, що вони не хочуть з ними зв'язуватися, їх багато і якщо у "МСЛ" є своя служба охорони, то саме час їх викликати", - розповідає В'ячеслав Пилипчук, стверджуючи, що люди в балаклавах утримували приміщення ТОВ "МСЛ" і співробітників компанії протягом трьох годин.

"Ми звернулися із заявою в поліцію на одного з керівників ГО Майдан Ільницького, де виклали всі факти. Заяву зареєстровано в Єдиному державному реєстрі під номером 86896 в ГУНП міста Києва Дарницького району. Відповідно до нього порушується кримінальна справа за статтею 187 Кримінального кодексу України - "Розбій". Також зараз в правоохоронних органах лежить заява клієнтів, які постраждали в результаті дій рейдерів", - повідомили юристи компанії "МСЛ".

За даними юристів, в даний час робота місць розповсюдження державних лотерей ТОВ "МСЛ" на вул. Ревуцького та Харківському шосе відновлена в повному обсязі.