ua en ru

Ми не можемо ігнорувати проблеми співвітчизників у Криму, - Ердоган

Ми не можемо ігнорувати проблеми співвітчизників у Криму, - Ердоган Фото: Реджеп Таїп Ердоган висловився про співвітчизників у Криму

Президент Туреччини підкреслив важливість збереження єдності турецького народу у протистоянні терористам

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, відповідаючи на запитання про присутність турецьких військ у Сирії, на відкритті академічного року в одному з турецьких університетів висловився в тому числі і про Крим. Про це повідомляє агентство QHA.

Зокрема Ердоган зазначив, що важливо зберегти єдність турецького народу у протистоянні таким терористичним організаціям, як ДАЕШ і ФЕТО.

А у своїй відповіді на запитання про перебування турецьких військових у Сирії турецький президент згадав усі проблемні регіони.

"Наша фізична територія - це одне, наша територія серця - інше. Допомагати братам, які зараз у скрутному становищі, наше право і обов'язок. Ми повернемося спиною до Алеппо? Ні, не повернемося. Ми не можемо не бачити проблеми співвітчизників у Західній Тракії, на Кіпрі, в Криму. Лівія, Єгипет, Боснія, Афганістан - ми не можемо залишити їх", - підкреслив Ердоган.

Нагадаємо, у МЗС України переконані, що мілітаризація Росією Криму небезпечна в тому числі і для Європи.