ua en ru

МОЗ попередив Держлікслужбу у м. Києві за невиконання програми реімбурсації

Заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов попередив Державну службу лікарських засобів у м. Києві (Держлікслужбу) за невиконання програми реінбурсації щодо ліків для гіпертоніків. Про це він сьогодні заявив на розширеному засіданні комітету з економічних реформ Київської міської державної адміністрації (КМДА), передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день я попереджую Державну лікарську службу у м. Києві про те, що ви (Держлікслужба) не маєте бажання співпрацювати з департаментом охорони здоров'я. Я вас просто попереджую, такого бути не може - до кінця року залишилось 2 місяці, я особисто поклав Олександру Павловичу (Попову) відповідні незалежні дані для того, щоб ви могли зрозуміти, що Київ не виглядає тут гарно", - розповів заступник міністра.

У свою чергу голова КМДА Олександр Попов вкотре пообіцяв звільнити чиновників, які за це відповідають, якщо програма до кінця року не буде виконана. "Якщо Київ залишиться на цих передостанніх і останніх позиціях в реалізації цієї програми, оці посадові особи підуть на біржу праці. Я зніму вас з роботи і державних і комунальних керівників. А хто не буде працювати з аптек, служба закриє і забере у вас ліцензії", - розповів Попов.

Причиною невиконання програми Попов назвав недоліки на всіх етапах. Серед них він виділив необізнаність населення щодо цієї програми, незабезпеченість гіпертоніків необхідними рецептами на безкоштовні ліки та нездатність реалізувати наявні рецепти.

На реалізацію програми забезпечення ліками гіпертоніків у Києві виділено близько 8 млн грн.