ua en ru

У Москві проходить суд над директором Бібліотеки української літератури

У Москві проходить суд над директором Бібліотеки української літератури Фото: Бібліотека української літератури

Наталія Шаріна відмовилася визнати свою провину

У Москві проходить суд над директором Бібліотеки української літератури Наталіэю Шаріною, яка стала фігуранткою справи про поширення екстремістських матеріалів. Підсудна відмовилася визнати свою провину, повідомляє РБК.

Як повідомляється, Шаріна стверджує, що в її діях не було складу злочину.

Відзначається, що раніше слідчі попросили відправити директора бібліотеки під домашній арешт. Проти неї порушено кримінальну справу за ст.282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Разом з тим, повідомляється, що проти арешту Шаріної різко висловилася прокурор.

"Вона не судима, офіційно працює, є громадянкою Росії. Доказів, що вона може перешкоджати розслідуванню немає", - заявила прокурор у суді і просила обрати будь-яку іншу міру запобіжного заходу, не пов'язану з позбавленням волі.

Як повідомляє "Інтерфакс", представник Московського управління СКР Юлія Іванова зазначила, що "слідство планує пред'явити Н.Шаріній звинувачення після обрання судом запобіжного заходу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор Бібліотеки української літератури затримали в Москві. Пізніше стало відомо, що СКР клопотатиме про арешт Наталії Шаріної.