ua en ru

У Москві на мітинг проти платних парковок вийшли близько 500 осіб

У Москві на мітинг проти платних парковок вийшли близько 500 осіб Фото: мітинг

Поліція затримала шістьох осіб

В центрі Москви (Росія) на акцію протесту проти розширення платних парковок прийшло близько 500 осіб, кілька людей були затримані. Про це повідомляє РІА Новини, посилаючись на прес-службу ГУМВС.

"У заході, що пройшов сьогодні ввечері в районі Пушкінської площі у формі зустрічі з депутатами Державної Думи, взяло участь близько 500 осіб. За порушення громадського порядку кілька громадян були доставлені у відділ поліції для вирішення питання про притягнення до встановленої законом відповідальності", - заявили в правоохоронних органах РФ.

У свою чергу депутат Держдуми РФ Володимир Родін, який взяв участь у зустрічі, зазначив, що на ній обговорювалася проблема платних парковок.

"У певний момент поліція припинила запускати людей на Пушкінську площу, ми були змушені проводити зустріч біля пам'ятника Пушкіна замість того, щоб за ним проводити цю зустріч", - сказав Родін.

За його словами, в ході акції поліція затримала шістьох осіб.

"Ми в поліції вимагаємо звільнити шістьох затриманих, які абсолютно не порушували закон, прийшли на зустріч з депутатами Держдуми, їх затримали з незрозумілих причин.Там є два помічники депутатів Держдуми і, крім того, людина після інсульту", - сказав Родін.

Повідомляється, що влада Москви послідовно розширюють територію платного паркування в місті і підвищують ціни за стоянку автомобілів та їх евакуацію у разі порушення правил.

Нагадаємо, у Москві на мітингу проти платних парковок затримано 4 людини. Протестувальники скандували "Ні парковках! Не порушуйте Конституцію!". Також вони вимагали відставки глава департаменту транспорту уряду Москви Максима Ликсутова.