ua en ru

У Москві за читання Конституції на вулиці затримали 15 осіб

У Москві за читання Конституції на вулиці затримали 15 осіб Фото: у Москві біля Білого дому затримали 15 активістів за читання Конституції

Ще чотири людини були затримані за читання Конституції в Санкт-Петербурзі

Біля Білого дому в Москві в понеділок, 12 грудня, затримали 15 осіб, які взяли участь у читанні Конституції. Про це повідомляє "Ехо Москви", посилаючись на інформацію від одного з затриманих Михайла Крігера.

"Учасники акції зібралися на Горбатому мосту для того, щоб прочитати статті основного закону країни в сьогоднішнє свято. В цей понеділок відзначається День конституції", - йдеться в повідомленні.

Як пише "ОВД-Инфо", поліцейські почали проводити затримання, як тільки активісти почали зачитувати вголос текст Конституції. Спочатку було затримано 13 осіб, ще двох затримали на мосту, тільки вони туди прийшли. Активісти навіть не почали читати Конституцію.

Затриманих доставили в Пресненський ОВС. За словами затриманих, у всіх забрали паспорти, нібито для встановлення особи та взяття пояснень.

За інформацією "Нової газети", чотирьох учасників аналогічної акції затримали також в Санкт-Петербурзі. Активісти влаштували народні збори біля будівлі Конституційного суду на Сенатській площі.

Нагадаємо, у Стамбулі пройшла акція проти дій РФ в Криму.