ua en ru

Москва повідомила про заплановану зустріч Путіна і Мей

Москва повідомила про заплановану зустріч Путіна і Мей Фото: у РФ стверджують, що найближчим часом Володимир Путін зустрінеться з Терезою Мей

Велика Британія поки не робила жодних заяв про телефонну розмову прем'єр-міністра країни з президентом РФ

Президент РФ Володимир Путін і новий прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запланували провести особисту зустріч у найближчому майбутньому. Про це повідомляється на сайті російського президента за підсумками телефонної розмови між Путіним і Мей.

Згідно з повідомленням, обидві сторони "висловили незадоволеність" нинішньою співпрацею як у політичній, так і в економічній сферах і домовилися активізувати роботу по ряду напрямків.


Також йшлося про налагодження діалогу по лінії спецслужб, які займаються забезпеченням авіабезпеки.

Крім того, Мей підтвердила участь Великобританії в урочистостях з нагоди 75-річчя прибуття в Архангельськ (через кілька тижнів після нападу гітлерівської Німеччини на Радянський Союз) першого британського Північного конвою.

У повідомленні сказано, що розмова відбулася за ініціативою британської сторони, проте Велика Британія поки що ніяких заяв про бесіду Мей і Путіна не робила.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виступила проти роззброєння Сполученого Королівства, оскільки існують реальні загрози" з боку Російської Федерації і Північної Кореї.