ua en ru

Москва і Брюссель обрали курс на зближення, - Медведчук

Москва і Брюссель обрали курс на зближення. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик нагадав, що федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи перед депутатами Бундестагу, запропонувала розпочати переговорний процес щодо торгівлі Євросоюзу з ЄАЕС.

"За розвиток співпраці між ЄС і ЄАЕС виступає не тільки Німеччина. У вересні, в ході щорічної зустрічі YES в Києві, тоді ще єврокомісар з питань розширення ЄС Штефан Фюле відверто визнав: "Настав час для повних зв'язків і кооперації на найвищому рівні між Євросоюзом та Митним союзом і Євразійським союзом", - зазначив Медведчук.

Лідер "Українського вибору" упевнений, що така позиція єврочиновника свідчить про те, що тривала "війна санкцій" стала обтяжливою для Європи. "Європейським країнам довелося заплатити високу ціну за нав'язану Вашингтоном стратегію тиску на РФ, а тому вони більше не бажають жертвувати своїми економічними інтересами заради сумнівних геополітичних вигод", - підкреслив він.

"З кожним днем стає все очевидніше: і на Заході, і на Сході зацікавлені у реалізації ідеї Великої Європи. Однак, враховуючи невирішену українську кризу і жорстку позицію Вашингтона, навряд чи сьогодні можна вести мову про стрімке зближення Брюсселя і Москви", - резюмує політик.