ua en ru

Московський суд відправив під домашній арешт директора Бібліотеки української літератури

Московський суд відправив під домашній арешт директора Бібліотеки української літератури Фото: Наталія Шаріна

Шаріній заборонено покидати квартиру на вул. Лісова і користуватися засобами зв'язку

Московський суд помістив директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну під домашній арешт всупереч протестам прокуратури і адвокатів. Про це передає РБК.

Шаріній заборонено покидати квартиру на вул. Лісова і користуватися засобами зв'язку. Суд наклав заборону на спілкування. Сторона захисту має намір оскаржити це рішення.

"Опинившись на волі, вона може створити помилкові докази своєї невинності або чинити тиск на свідків, які є її підлеглими", - повідомляє слідчий.

Слідчий повідомив, що кримінальну справу стосовно бібліотекаря було порушено напередодні, їй інкримінується розпалювання ненависті або ворожнечі з використанням свого службового становища. За цим звинуваченням передбачається покарання терміном до 5 років позбавлення волі.

"Вона не судима, офіційно працює, є громадянкою Росії. Доказів, що вона може перешкоджати розслідуванню, немає", - виступала прокурор і просила обрати будь-який інший запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі.

Шаріна повідомляє, що в бібліотеці регулярно поводилась інвентаризація та співробітники відстежували списки екстремістської літератури і прибирали заборонені книги.

Нагадаємо, у Москві проходить суд над директором Бібліотеки української літератури за фактом розповсюдження екстремістських матеріалів.