ua en ru

Москаль вимагає від ДФС звільнити керівництво Закарпатської митниці після інциденту з контрабандою

Москаль вимагає від ДФС звільнити керівництво Закарпатської митниці після інциденту з контрабандою Фото: Геннадій Москаль

Мова йде про переправлення в Словаччину контрабандних цигарок загальною вартістю 30 тис. євро

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль вимагає від Державної фіскальної служби звільнити керівництво Закарпатської митниці після інциденту з контрабандою. Про це зазначається на сайті Москаля.

Зокрема, йдеться про інцидент, який стався минулого тижня. Відзначається, що словацькі митники виявили в залізничному вагоні, що перевозив сіль з України в Словаччину, 1020 блоків сигарет "Jin Ling". Цигарки загальною вартістю 30 тис. євро були закопані під сіллю і безперешкодно пройшли митний контроль з боку України.

"Абсолютно очевидно, що сигарети пропустили чопські митники. Словацькі колеги виявили контрабанду", - зазначив Москаль.

Проте він обурений відсутністю реакції з боку керівництва ДФС і особисто глави відомства Романа Насирова.

"При тому, що в жовтні цього року начальника Закарпатської митниці ДФС Володимира Колесникова відсторонили від посади за менше порушення. Чекаю такої ж принципової позиції з боку Державної фіскальної служби в цьому конкретному випадку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Москаль звернувся до Насирова з проханням провести службові розслідування за фактами контрабанди великих партій цигарок через митні пости на Закарпатті.