ua en ru

Москаль закликав Насірова перевірити "кришування" митниками контрабанди

Москаль закликав Насірова перевірити "кришування" митниками контрабанди Фото: Романа Насірова просять розібратися з контрабандою в Закарпатті

Кількість контрабанди цигарок та алкоголю на Закарпатті значно зросла за останні тижні

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль звернувся до керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова з проханням провести службові розслідування щодо фактів контрабанди крупних партій цигарок через митні пости на Закарпатті. Про це повідомляє прес-служба губернатора.

Зазначено, що 10 листопада прикордонна поліція Румунії виявила 12 пакунків із цигарками, незаконно переправлених із України через митний пост "Солотвино" у Тячівському районі.

"Самі переправники втекли, злякавшись румунських правоохоронців. Наступного дня, 11 листопада, митники Словаччини біля Міхаловце (місто поблизу кордону з Україною) арештували крупну партію контрабандних цигарок (близько 500 тисяч пачок) і фальсифікованого алкоголю. Очевидно, цигарки були переміщені в Словаччину через митний пост "Ужгород", - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим Москаль направив Насірову листа з проханням провести силами ДФС, а також силовиків Румунії та Словаччини, службові розслідування і з’ясувати, за яких обставин і при яких змінах митників стали можливі незаконні переміщення товарів.

"Закарпатську митницю зараз повністю контролює "файта" з Державної фіскальної служби. Тому відповідальність за все, що коїться на митних постах, лягає на ДФС. Дуже сподіваємося, що вказані факти не залишаться без жорсткого реагування з боку керівництва фіскальної служби. В іншому разі напрошується закономірний висновок, що контрабанда, кількість якої значно зросла за останні тижні, "дахується" самими митниками", - заявив голова ОДА.

Нагадаємо, раніше 12 листопада активісти (власники автомобілів з іноземною реєстрацією) заблокували дорогу, яка веде до пункту пропуску "Солотвино", що на кордоні з Румунією, та дорогу до пункту пропуску "Ужгород" (кордоні зі Словаччиною).