ua en ru

Москаль вважає, що накази про прийняття на службу в органи МВС водія Луценко відповідають українському законодавству

Народний депутат України Геннадій Москаль вважає, що накази про прийняття на службу в органи внутрішніх справ колишнього водія екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Леоніда Приступлюка і про надання йому житла повністю відповідають українському законодавству. Про це він заявив під час допиту в Печерському районом суді м. Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я візував два накази... наказ про надання житла... і про прийняття Приступлюка на роботу... Обидва відповідають всім нормам, які є і сьогодні", - заявив Москаль.

За його словами, Леоніда Приступлюка прийняли на службу в органи внутрішніх справ і з часом виділили державне житло відповідно до закону "Про міліцію".

Разом з тим, чиновник заявив, що Леоніда Приступлюка оформили в один із секретних відділів Міністерства внутрішніх справ - Департамент розвідувально-пошукової діяльності для того, щоб він мав можливість заїжджати на територію управління, виконуючи свою функцію як водія міністра, а також мав доступ до державної таємниці. За словами нардепа подібна практика оформлення водіїв міністрів існувала і раніше.

Крім того, Москаль у ході дачі свідчень зазначив, що в 2008-2009 роках урочисті заходи з нагоди Дня міліції проходили згідно з указом першого Президента України Леоніда Кравчука. "Указ Президента ніхто не відміняв, і указ Президента вище постанови Кабміну про економію", - додав Москаль.

Печерський райсуд закінчив допит свідка Геннадія Москаля і оголосив в судовому засіданні обідню перерву до 14:00.

Відзначимо, сьогодні для допиту в якості свідків по справі запрошені заступник партії "Батьківщина" Олександр Турчинов і експерт Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Галина Ільчук.