ua en ru

Москаль повністю перекрив воду на окуповану територію Луганської обл

Москаль повністю перекрив воду на окуповану територію Луганської обл Фото: Геннадій Москаль

Губернатор обіцяв діяти за принципом Остапа Бендера: ввечері світло для Станиці, вранці вода для ЛНР

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повністю перекрив воду на окуповану територію Луганської області у відповідь на те, що так звана "Луганська народна республіка" (ЛНР) відключило електроенергію для Станиці Луганської. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Москаля.

"Протягом останніх двох тижнів терористи, обстрілюючи наші села, в трьох місцях пошкодили водопровід, який подає воду на окуповану ними територію. Я попередив тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з "ЛНР" своїми силами і за свої кошти усунуть пошкодження, особисто гарантував туди доступ і безпека для аварійників. Однак замість того, щоб ремонтувати водопровід, "ЛНР" відключила Станиці світло. Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, ніж повністю перекрити подачу води на окуповану територію", - повідомив Москаль.

За його словами, воду окупованій Луганської області відключили сьогодні, 5 червня, з 9:00.

"Відновлення водопостачання буде тільки після того, як в Станиці з'явиться світло з гарантіями його стабільної подачі. Будемо діяти за принципом Остапа Бендера - ввечері світло, вранці вода".

Москаль повідомив, що світла в Станиці Луганській та ще 8 селах немає з другої половини дня з 3 червня через пошкодження лінії електропередач.

"Резервна ЛЕП пошкоджена на окупованій території, проте бойовики не допускають туди ремонтників. Аварійні бригади вже кілька разів намагалися дістатися до місця пошкоджень - безрезультатно", - повідомив Москаль.

Нагадаємо, в кінці травня Москаль вимагає від самопроголошеної ЛНР відновити перебитий обстрілом водопровід, ті обіцяли це зробити.