ua en ru

Москаль звинуватив Держгеокадастр у продажу виділеної учасникам АТО землі

Москаль звинуватив Держгеокадастр у продажу виділеної учасникам АТО землі Фото: Геннадій Москаль

У Закарпатській області фруктові дерева визнали об'єктами нерухомості

У Закарпатській області чиновники Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) продали земельні ділянки, виділені учасникам антитерористичної операції на Донбасі. Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає прес-служба.

"Оскільки земля знаходиться поза межами населених пунктів, її виділили не міські або сільські ради, а управління Держгеокадастру. І коли учасники АТО прийшли оформляти документи, то виявили, що ділянки продані іншим особам... Аферисти купили фруктові дерева, які ростуть на ділянці, а потім подали в Держгеокадастр документи, що хочуть приватизувати землю під цими деревами, які виступають об'єктами нерухомості! І Держгеокадастр дійсно визнає дерева об'єктами нерухомості, продає землю і вносить про це відомості в єдиний земельний кадастр. Це повний абсурд, але так зроблено", - повідомив Москаль.

За його словами, чиновник, який провів цю операцію, знаходиться на лікарняному, а учасники АТО скаржаться в ОДА.

"За такою ж схемою приватизували величезні виноградники у Виноградівському районі, визнавши об'єктами нерухомості виноградні кущі. А у Воловецькому районі (де взагалі безземелля, одні тільки гори) купу землі за межами сіл віддали "лівим" студентам з Львівської та Івано-Франківської областей", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, за даними Держгеокадастру, місцеві бюджети втрачають 2 млрд грн за тіньового обігу землі.