ua en ru

Місцеві бюджети втрачають 2 млрд грн через тіньовий оборот землі, - Держгеокадастр

Місцеві бюджети втрачають 2 млрд грн через тіньовий оборот землі, - Держгеокадастр Фото: У тіньовому обігу знаходиться близько 1,5 млн га землі

У тіньовому обігу знаходиться близько1,5 млн га землі

Голова Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк заявив, що місцеві бюджети втрачають 2 мільярди гривень у результаті тіньового обороту землі. Відповідну заяву він зробив в ході виїзного засідання уряду в Полтаві, відповідаючи на питання глави уряду Яценюка. Повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Якщо брати середню плату за гектар тисячу гривень, то два мільярда гривень ( не доотримують органи місцевого самоврядування у результаті тіньового обігу землі - ред.)",- поінформував Мартинюк.

Разом з тим, він зазначив, що у тіньовому обігу знаходиться близько1,5 млн га землі: "1-1,5 млн га (тіньового обороту землі - ред.). Від орної землі це не так багато. В нас 46 млн орної землі.. але фактично, все, що в державних підприємствах, воно в тіньовому обороті",- додав він.

Нагадаємо, також сьогодні Мартинюк заявив, що Держгеокадастр ініціює конфіскацію сільскогосподарської продукції вирощеної на самовільно зайнятій землі.