ua en ru

Шахраї вивели з бюджету Євросоюзу 630 млн євро в 2016

Шахраї вивели з бюджету Євросоюзу 630 млн євро в 2016 Фото: співробітники OLAF

Європейські правоохоронці підтвердили 346 випадків розкрадання бюджетних коштів

Європейський офіс по боротьбі з шахрайством OLAF на підставі проведених ним розслідувань зафіксував 346 випадків розкрадання бюджетних коштів, що дозволило повернути в бюджет ЄС 631 млн євро. Про це повідомляється в заяві OLAF.

За 2016 рік OLAF завершив 272, відкрив 219 подібних розслідувань та окреслив основні тенденції виведення коштів з бюджету Європейського Союзу.

Повідомляється, що мандат повноважень дозволяє OLAF аналізувати повну картину змін характеру шахрайства з фондами Європейського Союзу. OLAF проаналізував найбільш яскраві тенденції в шахрайстві і дослідив, як злочинці пристосовуються до нових економічних і нормативних умов, постійно вигадуючи нові, більш витончені способи вивести гроші з ЄС.

Як і раніше привабливою для шахраїв є сфера державних закупівель з використанням корупційних схем і офшорних рахунків. Багато схем шахрайства з закупівлями на бюджетні кошти є транснаціональними. В махінаціях часто беруть участь представники влади однієї держави ЄС і підрядники з інших держав ЄС, які в свою чергу укладають контракти з компаніями, розташованими в різних країнах.

Нагадаємо, 25 квітня газета The Times повідомляла, що ЄС має намір вимагати від Британії 2 млрд євро за шахрайство. Ланцюжок злочинів на британській митниці було виявлено співробітниками європейського офісу боротьби з шахрайством OLAF і є одним з найбільших коли-небудь відкритих в ЄС.