ua en ru

Потужність вибухового пристрою, що спрацював у Волгограді не менше 10 кг тротилу

Попередня потужність вибухового пристрою - не менше 10 кг в тротиловому еквіваленті, зазначили у відомстві, повідомили в прес-службі Слідчого комітету Росії (СК РФ).

У відомстві також повідомили, що за наявною інформацією, вибух здійснила терористка-смертниця, яка при підході до рамки металошукача побачила біля нього співробітника поліції, занервувала і привела в дію вибуховий пристрій з вражаючими елементами. Причому, зазначають в СК, по всій видимості, жертв могло б бути набагато більше, якби не спрацювала так звана "загороджувальне система", яка не дозволила смертниці проникнути через рамки металошукачів в зал очікування, де було велике скупчення пасажирів, у тому числі з-за затримки трьох потягів.

В даний час на місці працює слідчо-оперативна група, яка проводить огляд місця події, вилучає і фіксує сліди злочину. Для надання допомоги в розслідуванні злочину у Волгоград терміново направлені досвідчені слідчі і криміналісти центрального апарату Слідчого комітету Росії з Москви і Північно-Кавказького регіону. Встановлюються та допитуються свідки і очевидці злочину. Призначено низку необхідних судових експертиз, які допоможуть слідчим встановлення всіх обставин злочину та упізнання тіл загиблих і смертниці.

Вибух, що прогримів сьогодні в 10:45 за київським часом у Волгограді, забрав життя 14 людей. Госпіталізовано 34 постраждалих, в тому числі одна дитина 2004 року народження. Загинув один співробітник поліції, який чергував безпосередньо біля рамки металошукача, де стався вибух.