ua en ru

Морські та річкові порти 4 областей України вже взяті під охорону, - ДСО

Морські та річкові порти 4 областей України вже взяті під охорону, - ДСО Співробітники Держохорони

Морські та річкові порти в чотирьох областях України вже взяті під охорону співробітниками Державної служби охорони. Про це повідомив начальник департаменту ДСО при Міністерстві внутрішніх справ генерал-майор міліції Сергій Будник, передає його прес-служба.

"Нещодавно міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков заявив про те, що охорона всього периметра портів України надалі буде здійснюватися тільки Державною службою охорони. Так, вже сьогодні морські та річкові порти в Херсонській, Одеській, Миколаївській та Запорізькій областях вже знаходяться під охороною працівників ДСО, - розповів Будник.

За його словами, відповідні договори на міліцейську охорону портів були укладені в Одеській області з керівництвом портів Одеси, Іллічівська, Білгород-Дністровського, Ізмаїла, Рені та Південного, в Херсонській області держохоронці забезпечують охорону Херсонського морського торговельного порту, в Миколаївській області - об'єктів та прилеглої території Миколаївського морського торговельного порту та в Запорізькій області - Бердянський морський торговий порт.

Як розповіли в ДСО, правоохоронці будуть охороняти морські та річкові порти від диверсій, терактів, контрабанди та незаконного проникнення на об'єкти.

Крім того, міліціонери разом з портовиками будуть оглядати вантажі та перевіряти документацію кораблів.

Нагадаємо, наприкінці січня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив головам ОДА скласти перелік стратегічно важливих об'єктів у своїх областях.