ua en ru

МВС має намір замінити приватну охорону морських портів на державну

Міністерство внутрішніх справ України має намір замінити приватну охорону морських портів на державну, передавши ці функції Управління державної охорони. Про це на прес-конференції заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви найближчим часом побачите значна кількість корпоративних конфліктів, які виникнуть на території морських портів України. Ці конфлікти пов'язані з тим, що МВС прийняло рішення (перевірити) весь периметр портів України, де ми маємо підстави вважати, відбувається значна кількість зловживань при перетині кордонів портів контрабандним вантажем. Ми прийняли рішення скрізь практично відмовлятися від послуг тих же приватних компаній, які охороняють ці порти, і скрізь буде заходити Державна служба охорони з вичерпним периметром контролю", - розповів Аваков.

Він зазначив, що дані дії також пов'язані з тим, що вчора Кабінет міністрів прийняв рішення про кадрові зміни в Митниці.

"І тут, я сподіваюся, що держава отримає та більший контроль, і більшу кількість грошей", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, в лютому 2015 р. прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив МВС залучити приватні охоронні фірми до охорони стратегічних об'єктів.