ua en ru

Morgan Stanley прогнозує курс долара в РФ на рівні 87 рублів на кінець 2016

Morgan Stanley прогнозує курс долара в РФ на рівні 87 рублів на кінець 2016 Фото: Morgan Stanley

У 2017 році показник буде знижуватися

Аналітики інвестбанку Morgan Stanley змінили у бік пониження прогноз курсу рубля на 2016 - 2017 роки. Причиною для перегляду послужила залежність курсу рубля від цін на нафту, які вже тривалий час продовжують падати. Про це повідомляє РБК.

У повідомленні говориться, що до кінця поточного року вартість долара досягне орієнтовно 87 рублів. Попередній прогноз був на рівні 69 рублів.

В оновленому прогнозі йдеться, що в січні-березні 2016 року середня вартість долара в Росії буде коливатися в межах 82 рублів, що на 15 рублів вище очікуваного інвестбанком раніше курсу.

У квітні - червні цього року курс долара досягне 83 рублів, а в третьому кварталі зросте до 85 рублів. Наприкінці року долар впритул наблизиться до 87 рублів.

Що стосується наступного року, то курс долара за прогнозом аналітиків буде знижуватися вже з першого кварталу. Орієнтовний курс на початок 2017 становить 85 рублів. У квітні - червні курс ще знизиться - до 80 рублів, у третьому тенденція продовжиться - до 78 рублів за долар. У четвертому показник досягне 76 рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американський філантроп і фінансист Джордж Сорос заявив, що в сформованих умовах падіння економіки Російської Федерації вистачить резервів на два роки.