ua en ru

Мораторій на проведення перевірок підприємців можуть продовжити на рік

Мораторій на проведення перевірок підприємців можуть продовжити на рік Фото: Ксенія Ляпіна заявила, що перевірки будуть обмежуватися

Перевірки окремих суб'єктів господарювання можуть здійснюватися за рішенням уряду або через скаргу споживачів

Мораторій на проведення перевірок підприємців може бути продовжений на рік. Про це в ході брифінгу повідомила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом буде ухвалено продовження мораторію на всі види перевірок. Перевірки ще як мінімум рік будуть певним чином обмежуватись і суттєво. Це саме для того, щоб закінчились от такі перехідні періоди нормативного врегулювання", - розповіла Ляпіна.

Вона пояснила, що перевірки окремих суб'єктів господарювання протягом року можуть здійснюватися за рішенням уряду або через скаргу споживачів.

"Виключення буде лише або за рішенням Кабміну - певний план перевірок, або за скаргою споживача", - наголосила Ляпіна.

Нагадаємо, Верховна Рада України планує встановити повне обмеження на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) до 30 червня 2016 року (крім проведення планових заходів Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України в частині перевірки безпечності та якості харчових продуктів).