ua en ru

Moody's прогнозує "мляве" відновлення світової економіки в 2010 р.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service прогнозує "мляве" відновлення світової економіки в 2010 р. У поточному році очікується не різкий підйом світової економіки, а, скоріше, повернення до її трендового зростання з як і раніше стійким безробіттям і бюджетними дефіцитами, йдеться в оприлюдненій сьогодні доповіді Moody's.

Повільне відновлення економіки обумовлене браком однорідності економічного підйому в різних регіонах. На думку аналітиків агентства, в розвинених економіках підйом буде неміцним через численні "стрічні вітри", що особливо відносяться до суверенних ризиків в 2010 р. Ще одним негативним чинником є низький рівень ділової активності, який робить вплив на кредитування.

Moody's відзначає вирогідність того, що уряди і центральні банки країн згортатимуть програми з підтримки економіки в неорганізованому порядку, що може призвести до різкого зростання довгострокових процентних ставок і/або різкої зміни курсів валют. Крім того, є ризик, що фінансові інститути будуть не в змозі достатньо швидко сформувати резерви капіталу, щоб бути в змозі протистояти економічним і фінансовим погрозам, що залишилися. По-третє, найменше вірогідним - проте можливим - є ризик несподіваного зниження темпів зростання в Китаї.