ua en ru

Moody's підвищило урядовий рейтинг Саудівської Аравії до Aa3.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило урядовий рейтинг Саудівської Аравії в іноземній і місцевій валюті з A1 до Aa3. Про це повідомляється в прес-релізі агентства. Прогноз по рейтингу - "стабільний". В той же час агентство підвищило граничне значення для рейтингів банківських депозитів в іноземній валюті з A1 до Aa3. Граничне значення рейтингів для облігацій в іноземній валюті, а також для облігацій і банківських депозитів в місцевій валюті було підтверджено на рівні Aa3.

Аналітики Moody's пояснюють підвищення рейтингу Саудівської Аравії хорошим фінансовим станом цієї країни, яке їй вдалося зберегти, не дивлячись на загальносвітову фінансову кризу. У минулому році державний бюджет Саудівської Аравії був помірно дефіцитним, але в 2010 р., як очікується, буде досягнутий профіцит, чому не перешкодять навіть значні державні інвестиції в інфраструктуру. Позитивний вплив на рейтинг також надають стійкість банківської системи Саудівської Аравії і значні валютні резерви (близько 410 млрд дол.).

У прес-релізі наголошується, що доведені запаси нафти державної саудівської нафтової компанії Saudi Aramco (264 млрд бар.) перевершують аналогічний показник будь-якої іншої державної або приватної нафтової компанії, що також сприяло підвищенню рейтингу Саудівської Аравії.