ua en ru

Moody's услід за рейтингом України понизило рейтинги шести українських компаній

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило корпоративні рейтинги до Caa1 з B3 і рейтингами вірогідності дефолту до Caa1-PD з B3-PD компаній Metinvest B.V. (Нідерланди, холдингова компанія групи "Метінвест"), Fintest Trading Co Limited (Кіпр, група "Донецьксталь"), MHP S.А. (Люксембург, агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт"), ТОВ "Лемтранс" (Донецьк) і гірничорудної компанії з активами в Україні Ferrexpo Plc (Великобританія).

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило корпоративні рейтинги до Caa1 з B3 і рейтингами вірогідності дефолту до Caa1-PD з B3-PD компаній Metinvest B.V. (Нідерланди, холдингова компанія групи "Метінвест"), Fintest Trading Co Limited (Кіпр, група "Донецьксталь"), MHP S.А. (Люксембург, агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт"), ТОВ "Лемтранс" (Донецьк) і гірничорудної компанії з активами в Україні Ferrexpo Plc (Великобританія), а також найбільшого в Україні приватного енергохолдингу ДТЕК. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Вказані рейтингові дії була прийняті у зв'язку з аналогічним пониженням рейтингу України на минулому тижні. Рейтинги поміщені на перегляд з можливістю пониження.

Крім того, агентство знизило рейтинг паперів Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 Plc. з В3 до Саа1, теж у зв'язку з пониженняим суверенного рейтингу України.

"Бізнес-досьє і фінансові показники вказаних компаній достатньо сильні як для рейтингу Саа1. Проте, їхній рейтинг знаходиться під впливом суверенного рейтингу країни, оскільки компанії схильні до впливу українського політичного, правового, фіскального і регуляторного середовища, до того ж більша частина їх активів знаходиться в Україні. Здатність компаній обслуговувати свій борг в іноземній валюті може зазнати негативного впливу потенційних дій українського уряду по збереженню своїх валютних резервів. На додаток, виручка компаній, яка генерується усередині країни, схильна до ризиків, пов'язаних з обміном валюти, що відображено в рейтингу Саа1 для боргових зобов'язань України у валюті", - говориться у повідомленні агентства.

Нагадаємо, 21 вересня Moody's Investors Service знизило суверенний кредитний рейтинг України на одну сходинку з B3 до Caa1, помістивши його на перегляд з можливістю зниження.

Як зазначають аналітики Moody's, зниження викликано стурбованістю із приводу падіння валютних резервів, випуску нових боргових зобов'язань і потенційного погіршення відносин з Росією.

"Валютні резерви країни вже на дуже низькому рівні, і тиск на резерви, ймовірно, зросте через збільшення внутрішнього попиту на іноземну валюту восени і значні, переважно в іноземній валюті, погашення заборгованості до кінця 2014 р.", - йдеться в заяві Moody's.

Зазначимо, Україна отримала рейтинг B з негативним прогнозом як від Standard & Рoor's, так і Fitch Ratings.