ua en ru

Moody's знизило рейтинги 13 українським банкам слідом за рейтингом України

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги 13 українських банків і однієї лізингової компанії слідом за сувренним рейтингом України. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Зниження рейтингу торкнулося таких банків: "ПриватБанк", "Ощадбанк", "Укрексімбанк", "Райффайзен Банк Аваль", "Промінвестбанк", "Сбербанк Росії", "Перший український міжнародний банк", банк "Фінанси і кредит", "OTP Банк", "VAB банк", банк "Південний", банк "Кредит Дніпро", "Укрінбанк" та лізингова компанія "Райффайзен Лізинг Аваль".

Як повідомило агентство, перегляд рейтингів банків не пов'язаний з результатами їх діяльності і є технічною процедурою, продиктованої глобальної методикою оцінки фінансових інститутів.

Згідно з цією методикою, індивідуальні рейтинги кредитоспроможності більшості банків у світі повинні знаходитися на рівні не вище суверенного рейтингу країни, в якій вони розташовані. В результаті цього перегляду рейтинги кредитоспроможності провідних українських банків встановлені на рівні Саа1, відповідного рейтингу країни. Рейтинги низки великих банків, які раніше були встановлені на рівні Саа1, поставлені на перегляд у бік можливого зниження.