ua en ru

Moody's знизило рейтинг Nokia c Baa2 до Baa3 через падіння продажів компанії

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Nokia на один щабель - c Baa2 до Baa3. Короткостроковий рейтинг знижений з рівня Prime-2 до Prime-3. Прогноз по обох рейтингах "негативний", говориться в повідомленні компанії.

Як пояснюють аналітики Moody's, рейтингові дії викликані падінням продажів Nokia, прогнозованими на I і II кварталі 2012 р. Негативний прогноз по рейтингу також пов'язаний з нестабільністю, викликаною переходом компанії на використання нової операційної системи (ОС) у своїх телефонах. Структурна трансформація полягає у відмові від традиційної для Nokia ОС Symbian на користь ОС Windows Phone від Microsoft.

Нагадаємо, 11 квітня 2012 р. Nokia попередила про збитки її телефонного бізнесу в I і II кварталах 2012 р., на цьому тлі її акції обрушилися на 18%.

Nokia повідомила, що маржа скоригованого операційного прибутку в сегменті Devices & Services в I кварталі 2012 р. складе приблизно мінус 3 відсотки, тобто операційний збиток складе близько 3% від обсягу продажів. У II кварталі ц.р. рентабельність виявиться такою ж або навіть гіршою, говориться в матеріалах компанії. Nokia пояснює невтішний прогноз посиленням конкуренції на ринку мобільних пристроїв, що особливо сильно проявляється на ринках Індії, Близького Сходу, Африки і Китаю.

Офіційно результати Nokia за I квартал 2012 р. будуть опубліковані 19 квітня 2012 р. Чистий збиток Nokia в 2011 р. склав 1,164 млрд євро проти чистого прибутку в 1,850 млрд євро, отриманого в 2010 р.