ua en ru

Moody's прогнозує затяжні переговори України і РФ про реструктуризацію євробондів

Moody's прогнозує затяжні переговори України і РФ про реструктуризацію євробондів Фото: Moody's

Агентство припускає, що папери будуть з часов реструктуризовані на тих же умовах, що й інші євробонди України

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service очікує, що переговори Росії з Україною з питання реструктуризації єврооблігацій на 3 млрд доларів, викуплені Фондом національного добробуту РФ, будуть складними і тривалими, повідомляє російський Interfax.

За даними звіту, на який посилається видання, агентство очікує, що "російські" єврооблігації будуть з часом реструктуризовані, притому, швидше за все на тих же умовах, що інші євробонди України. Однак, переговори будуть затяжними і дискусійними.

Крім того, агентство називає зміну правил кредитування Міжнародного валютного фонду (МВФ) сприятливими для кредитоспроможності України. За даними Moody's, ослаблення вимог фонду до позичальників усуває для України необхідність робити вибір між дотриманнями правил МВФ і використанням частини резервів на погашення єврооблігацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВФ може продовжити надання Україні фінансової допомоги, незважаючи на зобов'язання перед Росією, якщо країна буде відповідати всім критеріям оновлених правил кредитування.