ua en ru

Moody's присвоїло найвищий рейтинг облігаціям "Енергоатому" на 250 млн доларів

Moody's присвоїло найвищий рейтинг облігаціям "Енергоатому" на 250 млн доларів Фото: Moody's дало високий рейтинг позиці "Енергоатому" (фото з відкритих джерел)

Кошти від розміщення цінних паперів підуть на фінансування будівництва ЦСВЯП

Кредитне агентство Moody's присвоїло рейтинг Аа2 зі стабільним прогнозом для випуску облігацій НАЕК "Енергоатом" на суму 250 млн доларів. Про це йдеться у повідомленні агентства.

Як повідомляється, кошти, отримані від розміщення цінних паперів, будуть спрямовані на часткове фінансування будівництва першої стадії Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива в Чорнобильській зоні.

Присвоєння такого високого рейтингу пов'язане з тим, що Корпорація закордонних приватних інвестицій США (OPIC) надала свої гарантії політичних ризиків для проекту, тим самим захистивши кошти майбутніх інвесторів від ризиків експропріації або відсутності доступу до судочинства. Гарантом проекту також виступив уряд України.

Нагадаємо, ДП "НАЕК "Енергоатом", Корпорація зарубіжних приватних інвестицій (OPIC) і Central Storage Safety Project Trust підписали угоду про залучення 250 млн доларів на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Сторони підписали низку угод, що забезпечують фінансування проекту для розробки і довгострокового будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) з трьох атомних електростанцій (Рівненській, Хмельницькій та Південноукраїнській), на відведеній ділянці Чорнобильської зони відчуження. Зокрема, кошти підуть на поставку контейнерів для зберігання і транспортування відпрацьованого ядерного палива та іншого обладнання, яке буде надано американською компанією Holtec International.