ua en ru

Moody's знизило суверенний рейтинг Словенії до А1

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило суверенний рейтинг Словенії в національній та іноземній валюті на один ступінь з Аа3 до А1, прогноз - "негативний". Дані дії укладаються в рамки оголошеного 23 вересня ц. р. поставлення рейтингу країни на перегляд з можливим пониженням. Інформація про проведені зміни міститься у відповідній доповіді агентства.

Експерти Moody's як основні причини пониження рейтингової оцінки називають підвищення ризиків, пов'язаних з необхідністю проводити подальшу рекапіталізацію національних банків, яка повинна буде проходити на тлі політичної невизначеності, що посилюється, і зміни якісного складу банківських активів. Крім того, виникає збільшення ризиків, пов'язаних з невиконанням намічених показників по зростанню економіки в середньостроковій перспективі. Цю проблему в Moody's пов'язують з поточними валютними обмеженнями по всій єврозоні.

"Негативний" прогноз в агентстві обгрунтовують наявністю потенційних складнощів, з якими може зіткнутися уряд, який продовжує підтримувати банківську систему. Разом з тим, в контексті загальноєвропейських проблем, значний вплив робить можливий перегляд у бік зменшення за показниками середньо- і довгострокового економічного зростання країни.