ua en ru

Moody's знизило рейтинги BNP Paribas, Societe Generale і Credit Agricole

Міжнародне рейтингове агентство Moody's сьогодні знизило довгострокові кредитні рейтинги трьох великих французьких банків на одну ступінь. Рейтинги BNP Paribas і Societe Generale були знижені до Аа3, а Credit Agricole - до А1, говориться в матеріалах, опублікованих агентством.
Причиною зниження рейтингів аналітики Moody's назвали зростаючі труднощі, які відчувають банками при залученні коштів. Експерти відзначають погіршення економічної обстановки в єврозоні, що також відбилося на рейтингу французьких банків. У той же час, відзначають фахівці, агентство враховує той факт, що зазначені банки зможуть отримати фінансову допомогу від влади Франції в разі подальшого поглиблення кризи.
Всі три банки вже затвердили програми по залученню коштів за рахунок продажу активів, щоб скоротити залежність від зовнішніх джерел фінансування. Однак, за словами аналітиків Moody's, подібний план може виявитися менш ефективним, ніж передбачалося спочатку, тому що багато європейські фінансові установи вже прийняли аналогічні заходи.