ua en ru

Moody's знизило рейтинг Hewlett-Рackard з А3 до Ваа1, прогноз по рейтингу "негативний"

Рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг довгострокових зобов'язань компанії Hewlett-Рackard з A3 на один ступінь - до рівня Baa1. Прогноз по рейтингу "негативний". Про це повідомляє "Росія 24".

Таке рішення пов'язане з високим конкурентним тиском на компанію, а також з високим збитком, спровокованим украй невдалим поглинанням. Компанія була вимушена списати 8,8 млрд дол. через невдале придбання виробника програмного забезпечення Autonomy Corp. за 10,25 млрд дол.

Autonomy звинувачують у фальсифікації фінансових документів і завищенні обсягів виручки і розміру маржі прибутку. У регуляторів можуть з'явитися питання до аудиторів з Deloitte, що перевіряв звітності Autonomy, і безлічі консультантів з різних інвестбанків, які готували операцію по поглинанню. На допит можуть запросити співробітників Qatalyst Partners, J.Р. Мorgan Chase, UBS, Goldman Sachs, Barclays, Citigroup, Perella Weinberg і Bank of America Merrill Lynch, які не помітили невідповідностей у звітах.

HP не вперше обпалюється на операціях по поглинаннях. Чотири роки тому вона придбала компанію Electronic Data Systems, яка надає послуги з аутсорсингу у сфері IT, за 13,9 млрд дол. і згодом була вимушена списати близько 7,9 млрд дол.

Читайте також: Чистий збиток Hewlett-Рackard у 2011-2012 ФР склав 12,65 млрд дол