ua en ru

Moody's знизило кредитний рейтинг Китаю вперше з 1989 року

Moody's знизило кредитний рейтинг Китаю вперше з 1989 року Фото: Moody's

Кредитний рейтинг Китаю знизили з А1 до Аа3

Рейтингове агентство Moody's знизило довгостроковий кредитний рейтинг емітентів у національній валюті та іноземній валюті Китаю з рівня А1 до рівня Aa3 і змінило прогноз на "стабільний" з "негативного". Про це повідомляється на сайті агентства.

Пониження рейтингів, пояснюють аналітики, відображає очікування Moody's про те, що в найближчі роки фінансова міць Китаю дещо знизиться, а загальний борг в економіці продовжить зростати по мірі уповільнення зростання.

"Хоча триваючий прогрес у реформуванні, ймовірно, з часом змінить економіку і фінансову систему, це навряд чи перешкодить подальшому істотному зростанню заборгованості по всій економіці і подальшого збільшення умовних зобов'язань уряду", - повідомляють в Moody's.

В агентстві відзначають, що ерозія в кредитному профілі Китаю буде поступовою і в кінцевому підсумку буде стримуватися у міру поглиблення реформ. Сильні сторони кредитного профілю Китаю дозволять залишатися стійким до негативних шоків, при цьому зростання ВВП, ймовірно, буде залишатися високим порівняно з іншими страннами.

Зазначимо, що це перше зниження рейтингу Китаю, починаючи з 1989 року.

Нагадаємо, раніше Україна отримала дозвіл на експорт яловичини в Китай.