ua en ru

Moody's знизило довгострокові рейтинги платоспроможності 26 банків Італії

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгострокові рейтинги платоспроможності 26 італійських банків. Пониження торкнулося також їхнього депозитарного рейтингу, говориться в офіційному повідомленні агентства. Прогноз по обох рейтингах "негативний". Зміна рейтингів майже у всіх випадках відображає оцінку агентством кожного окремого банку і не враховує можливу допомогу з боку третіх осіб, включаючи державу. Частина банків, чиї рейтинги були знижені, входить в більш крупні фінансові організації.

Для 10 банків рейтинг понижений на 1 пункт, для 8 банків - на 2 пункти, для 6 організацій - на 3 пункти і для 2 банків - на 4.

Серед причин пониження Moody's називає погіршення економічної ситуації в Італії, значний обсяг "поганих" боргів і обмежені можливості для збільшення банківського капіталу. При цьому для кожного банку агентство виділило і індивідуальні причини для пониження.

Можливість подальшого зниження рейтингів агентство пояснило значними ризиками в економіці, можливими помилками з боку керівництва банків і рецесією, що продовжується в країнах єврозони.

Під пониження потрапили у тому числі і два найбільші банки Італії - UniСredit і Intesa Sanpaolo. Їхні рейтинги знижені на один ступінь - з A3 до A2. Також були знижені рейтинги Banca Monte Parma, Banca Popolare di Milano, Banca Delle Marche.

Moody's підкреслило, що в даний час рейтинг італійських банків знаходиться на одному з найнижчих рівнів в Європі.

Раніше повідомлялося, що Moody's може понизити рейтинги 24 італійських банків.